Var ligger Tallberget?

Läge

Tallberget ligger i Gnesta kommun, i Sörmlands län (några km söder om länsgränsen till Stockholms län). Fastigheten heter idag Hallebro 1:18 och ligger 4 km från Gnesta Station. Sträckan tar ungefär fem minuter att köra. Precis vid infarten finns en busshållplats.

Karta finns här.

Gnesta

Gnesta är en vacker liten småstad vid Frösjöns strand, omgiven av naturskön blandskog och kulturlandskap. Gnesta har mycket goda förbindelser till Stockholm, dels genom pendeltåg, men framförallt via fjärrtåg som tar 37 minuter till Stockholms Centralstation. Dessa förbindelser blir ännu bättre i och med införandet av Mälartågen som från och med 2020 beräknas avgå en gång i halvtimmen.

I Gnesta finns ett antal skolor och förskolor, däribland Waldorf, äldreomsorg, vårdcentral, tandläkare, bibliotek, flera matvaruaffärer, systembolag, ett större antal butiker, ett tiotal restauranger varav flera bra lunchställen, träningsställen, simhall mm.

Här ligger även Art Lab Gnesta, en ambitiös kulturhub med internationella residents, Sveriges bästa Tae Kwon Do-klubb, en liten flygplats för segelflyg samt inte mindre än fyra mikrobryggerier. För att vara en småstad erbjuder Gnesta ett mycket brett utbud. Idag bor det ungefär 4 000 personer i tätorten, som just nu byggs ut med flera hundra bostäder i kommunal regi. Gnesta är en av de få satellitstäder i Storstockholm där fastighetspriserna stiger.